банер

Совети за ракување со дизел кулите за осветлување за време на дождовната сезона

Кула за осветлување на дизел е пренослив систем за осветлување напојуван од дизел мотор. Обично има светилка со висок интензитет или LED светла монтирани на телескопски јарбол што може да се подигне за да обезбеди силно осветлување на широк простор. Овие кули обично се користат за градилишта, настани на отворено и итни случаи за кои е потребен сигурен мобилен извор на светлина. Тие можат да работат независно од електричната мрежа, лесни за движење и обезбедуваат подолго време на работа и стабилни перформанси во предизвикувачки услови.

Работењето на кулата за осветлување на дизел за време на дождовната сезона бара дополнително внимание за да се осигура дека опремата е безбедна и останува ефикасно да работи. Следниве се неколку предлози.

Совети за ракување со кулите со дизел осветлување за време на дождовната сезона - 配图1 (封面)

Проверете дали има соодветна изолација:Проверете дали сите електрични приклучоци се добро изолирани од влага. Редовно проверувајте ги каблите и приклучоците за знаци на абење или оштетување.

Обезбедете соодветна дренажа:Погрижете се областа околу кулата за осветлување да биде исцедена за да спречите акумулација на вода, избегнувајќи поплави околу опремата и намалувајќи го ризикот од електричен дефект.

Користете капак отпорен на атмосферски влијанија:Ако е можно, користете атмосферски капак за кулата за осветлување за да ја заштитите од дожд и погрижете се капакот да не пречи на вентилацијата или издувните гасови.

Проверете за влез на вода:Редовно проверувајте ја кулата за осветлување на дизелот за знаци на навлегување вода, особено за време на сезоната на дождови. Побарајте протекување или влажност во опремата, веднаш поправете го проблемот за да избегнете дополнително оштетување.

Редовно одржување:Вршете рутински проверки за одржување почесто за време на сезоната на дождови. Ова вклучува проверка на системот за гориво, батеријата и компонентите на моторот за да се осигура дека се во добра работна состојба.

Следете го нивото на гориво:Водата во горивото може да предизвика проблеми со моторот и да ја намали ефикасноста. Погрижете се горивото да се складира правилно за да се избегне контаминација на водата.

Одржувајте ги отворите чисти:Погрижете се отворите за вентилација да не се затнати со остатоци или дожд, бидејќи правилниот проток на воздух е критичен за ладење на моторот и спречување на прегревање.

Обезбедете ја кулата:Невремето и силните ветрови можат да влијаат на стабилноста на светилникот, така што конструкциите за закотвување и поддршка треба редовно да се проверуваат за да се осигура дека опремата е безбедно фиксирана.

Користете непроводливи алатки:Користете непроводливи алатки кога вршите одржување или прилагодувања за да го минимизирате ризикот од електричен удар и да обезбедите лична безбедност.

Следете ги временските услови:Бидете во тек со најновата временска прогноза и подгответе се за тешки временски услови со исклучување на кулата за осветлување кога претстои тешки временски услови (на пр. силен дожд или поплави).

Следејќи ги овие совети, можете да помогнете да се осигурате дека вашата дизел-кула за осветлување работи безбедно и ефикасно за време на сезоната на дождови.

ИздржливAGG Lighting Towers и сеопфатна услуга и поддршка

Како производител на производи за производство на електрична енергија, AGG е специјализиран за дизајн, производство и продажба на приспособени производи за генератори и енергетски решенија.

Опремени со висококвалитетни компоненти и додатоци, кулите за осветлување AGG имаат доволна поддршка за осветлување, убав изглед, уникатен структурен дизајн, добра отпорност на вода и отпорност на временски услови. Дури и поставени под тешки временски услови, кулите за осветлување AGG можат да одржуваат добри работни услови.

Совети за ракување со кулите за дизел осветлување за време на дождовната сезона - 配图2

За клиентите кои избираат AGG како добавувач на решенија за осветлување, тие секогаш можат да сметаат на AGG за да ја обезбеди својата професионална интегрирана услуга од дизајнирање на проектот до имплементација, што гарантира постојано безбедно и стабилно работење на опремата.

 

AGG кули за осветлување:https://www.aggpower.com/customized-solution/lighting-tower/

Испратете е-пошта AGG за поддршка за напојување: info@aggpowersolutions.com


Време на објавување: 28.08.2024